MadBlog

MadBlog
Dwars door Madagascar per taxi-brousse

“Air Force One” Madagascar beschoten

15 September 2006, 21:21

President Marc Ravalomana van Madagascar heeft afgelopen donderdag een flinke tegenslag gehad: hij moest met een commerciële vlucht naar Cuba in plaats van met zijn eigen vliegtuig, want een bewaker heeft de presidentiële “Air Force One” doorboord met 13 kogels.

Wat er nou precies gebeurd is, blijft onduidelijk. Het ene bericht meldt dat de bewaker iemand het vliegtuig zag naderen, en een waarschuwing had geroepen. Omdat de indringer de “gevoelige zone” was binnengedrongen zijn er schoten gevallen.

Een ander bericht meldt echter dat de bewaker in ladderzatte toestand “per ongeluk” op de trekker van zijn Kalachnikov leunde waardoor het geweer afging en 13 kogels het vliegtuig raakten voordat iemand kon ingrijpen.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Het is wel een gevoelig punt, want het vliegtuig is sowieso al niet onomstreden. Het ding heeft 11 miljoen dollar gekost, te duur voor Madagascar volgens sommigen, en de verzekering kost 500.000 dollar per jaar. Maar of dat een reden is om het vliegtuig “per ongeluk” te doorboren met 13 kogels… wie zal het zeggen.

Laat een reply achter

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.