MadBlog

MadBlog
Dwars door Madagascar per taxi-brousse

Kamernummer 13

11 October 2006, 11:00

Omdat het hotel Chez Francis toch wel wat duur was, en ik eigenlijk Kita wilde ontwijken ben ik naar een ander, goedkoper hotel verhuisd, Hotel Lambert. Daar hadden ze nog wel een kamer over, maar dit was kamer nummer 13. Nou ben ik niet bijgelovig maar het was wel erg toevallig dat ik na slechts 1 nacht in die kamer een nare verkoudheid opgelopen heb. Even leek het ook dat ik de diarrhea cha cha cha in moest gaan zetten maar na slechts een paar passen (en een berg bananen en droge crackers) stopte de muziek gelukkig weer. Wel kreeg ik lichte koorts, ik heb me wel eens beter gevoeld (maar ook wel eens slechter).

Het werd nu toch echt tijd om Tana te verlaten; de enorme smog in de stad komt me letterlijk en figuurlijk de strot uit. In combinatie met de massa’s locale Good Look sigaretten die ik wegpaf is dat natuurlijk een enorme aanslag op de luchtwegen. Met wat moeite me uit bed gehesen en een taxi genomen naar la gare routière voor Mahajanga, een van de belangrijkste havensteden in het noorden van het land. Dat station bestaat uit enorm veel loketjes die allemaal hun eigen zaakjes runnen. Aan jou de taak om er een goede uit te kiezen. Gelukkig had ik een behulpzame taxichauffeur die me een goede comfortabele minibus heeft aangewezen. Ik mocht mijn plaats in de bus kiezen, wat in een schriftje werd genoteerd. Het kostte me 25.000 Ariary, ongeveer een tientje voor de ongeveer 570 kilometer.

Het gaat wel een zware en lange reis worden. Ik vertrek vanmiddag om 16:00 (als het goed is) en zal zo’n 15-18 uur onderweg zijn. Ergens in de ochtend zal ik aankomen, want de hele nacht wordt er doorgereden.

Net even inkopen gedaan voor onderweg bij de Shoprite supermarkt. Daar is vrijwel alles te krijgen, maar het verschil in prijs tussen locale producten en producten die geimporteerd moeten worden is enorm. Voorbeeld: voor de prijs van een klein flesje Axe deodorant kun je bijna 4 halve-literflessen rum kopen. Die overigens erg goed te drinken is. Die rum dan he. 😉

Zo nu nog even wat eten, spullen inpakken, en dan zorgen dat ik rond 3 uur bij transporteur Vatsi ben. Ik hoop dat ik de reis een beetje overleef… Na enkele dagen Majunga ga ik naar Antiranana, aka Diego Suarez, in het uiterste noorden van het land. De weg daarnaartoe is op bepaalde stukken erg slecht, of bijna niet-bestaand, dus heb ik al besloten dat ik iig voor een deel van het traject de Twin Otter pak. Lijkt me ook best leuk. Na Diego ga ik richting Ile Sainte Marie, misschien kan ik het zo plannen dat ik daar ten tijde van mijn verjaardag ben.

Een reply op “Kamernummer 13”

  1. comment number 1 by: rayzr

    Beetje flauw dat je niet op kamer nummer 13 bent blijven zitten tot en met vrijdag! 😉

Laat een reply achter

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.