MadBlog

MadBlog
Dwars door Madagascar per taxi-brousse

Plannen met Google Earth

14 September 2006, 18:54

De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met plannen van mijn reis, en uitzoeken hoe ik die plannen ga uitvoeren. Hiervoor was naast het internet en de Bradt Guide ook Google Earth bijna onmisbaar.

Met Google Earth zie ik de schematische kaartjes in de reisgids tot leven komen. Flink wat steden in Madagascar zijn in vrij hoge resolutie te zien wat het allemaal veel tastbaarder maakt. Zet bijv de “terrain” optie aan en je ziet in 3D hoe de hoofdstad op een heuvel is gebouwd. Door middel van “placemarks” kon ik het hele traject van mijn reis plannen, en interessante plekken voorzien van notities.

Zoals ik het nu gepland heb ga ik vanuit de hoofdstad Antananarivo eerst naar het zuiden, het “Afrikaanse” gedeelte van savanne, woestijn, en surrealistische rotslandschappen. Met hier en daar een stop voor een bezoek aan een National Park of een trekking maak ik een grote lus door het zuiden, naar het westen van het eiland. In Toliara aan de westkust heb ik de kans om een aantal dagen bij te komen. Daarna ga ik langzaam naar het noorden, en bezoek ik, afhankelijk van hoeveel tijd en energie die ik dan nog over heb, misschien ook nog een paar interessante plekken helemaal bovenaan. En welke plek is beter om zo’n uitputtende reis te eindigen dan op het paradijselijke bounty-eiland Ile Saint Marie?

Google Earth Madagascar Placemarks

Plannen is leuk natuurlijk, ontzettend leuk zelfs, maar het is maar de vraag in hoeverre ik me aan mijn reisschema ga houden… Leven is wat je gebeurt als je andere plannen aan het maken bent, tenslotte. Maar je kan even meedromen en de reis virtueel meemaken, door mijn Google Earth placemarks in je eigen programma te importeren!

Een reply op “Plannen met Google Earth”


  1. […] Ik zei het al in Plannen met Google Earth: leven is wat je gebeurt als je andere plannen aan het maken bent, en dat klopt volledig. Van mijn oorspronkelijke reisplan dat ik thuis had gemaakt is tot nu toe maar weinig uitgekomen. Vanwege het klimaat eerst het noorden gedaan in plaats van het zuiden; en in het noorden ben ik veel langer dan gepland blijven hangen. Nu zal ik flink moeten gaan snijden in mijn programma voor het zuiden. […]

Laat een reply achter

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.