MadBlog

MadBlog
Dwars door Madagascar per taxi-brousse

Lekker shoppen

21 September 2006, 20:27

Vandaag ben ik flink wezen shoppen bij de Bever Zwerfsport voor mijn reis. Ik had namelijk wel het een en ander nodig, zoals een backpack, een nieuwe klamboe en een slaapzak.

Ik ben van plan wel wat meerdaagse hikings te gaan maken dus is het belangrijk om een comfortabele en praktische rugzak te hebben. De medewerker van Bever heeft me prima geadviseerd. Ik heb een flink aantal verschillende backpacks geprobeerd, en na flink wat wikken en wegen heb ik gekozen voor een Bach Slim Mac 2 backpack van 70 liter. Deze zat het meest comfortabel van allemaal, was groot genoeg en de kwaliteit leek me ook dik in orde. Het was niet de goedkoopste maar wel eentje waar ik wat aan heb, het zal waarschijnlijk niet de laatste reis zijn die ik maak.

Bach Slim Mac 2

Naast de backpack heb ik een nieuwe slaapzak gekocht; de slaapzak die ik had was te dik, te groot en te warm om mee te nemen. De keuze viel op een Black Bear Performance. Daarnaast had ik nog een klamboe nodig, tegen de zoemende prikmuggen, en om de kans op malaria wat te verkleinen. Mijn vorige klamboe was tijdens mijn vorige reis naar Mali gesneuveld door cram cram, stekelige en vlijmscherpe distelzaden die overvloedig aanwezig waren en die overal aan bleven hangen, overal dwars doorheen prikten, en ook de nodige gaten in de klamboe hebben geslagen. Net als vorige keer is het een Care Plus klamboe geworden, geimpregneerd zodat ook muggen die door de klamboe proberen te steken snel naar de eeuwige prikvelden gestuurd worden.

Ik moest ook nog schoenen hebben, maar daarvoor ben ik nog niet geslaagd. Ik heb een aantal paar geprobeerd maar heb nog niet gevonden wat ik wil. Waarschijnlijk worden het toch weer legerkistjes net als vorige reizen; die vind ik toch het beste lopen, en daarmee kun je, in tegenstelling tot veel zware wandelschoenen, ook gewoon over asfalt in een stad banjeren.

Een goede zaklamp die je op je hoofd kan bevestigen (de zogenaamde “koplamp”) maakte mijn inkopen voor die dag compleet. Bij elkaar was het een flink bedrag. Ik kreeg er gratis een backpackhoes bij, onmisbaar tijdens de flinke regen die er soms in Madagascar kan vallen. Nu heb ik naast de schoenen alleen nog wat kleine dingen nodig. Het belangrijkste heb ik nu wel in huis.

Laat een reply achter

Je moet ingelogd zijn om een comment te plaatsen.